“CHP’DE EN İYİ SOLCU YARIŞI”



CHP'de neler oluyor?!...

Yazılarımda zaman zaman aktarmaya çalışıyorum; Ülkemizin ve milletimizin yararına olacak her ne proje varsa o hayata geçirilmeli elbette... 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu söylemi aklımdan çıkmıyor! "Sakın ola yanılıp Kanal İstanbul için Türkiye'ye yatırıma gelmeyin! Vallahi de billahi de paranızı ödemem!!"

Bu tehditvari söylem Türkiye'nin gelişmesine katkı vereceklere!

Amaç çok net: Türkiye'ye  yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıyı ürkütmek! Yatırımcının, sermayenin önünü kesip, millete yarayacak yatırımların önünü tıkamak! İstihdam, daha fazla refah ve atılımları engellemekten başka bir şey değil oysa ki...

Ne üzücü!


“Türkiye’de solcu solcuyu beğenmez”

Zülfü Livaneli sol siyaset ve fikir dünyasında gözardı edilemeyecek önemli isimlerden biridir...

CHP'li Zülfü Livaneli Gazeteduvar isimli internet sitesine verdiği röportajında dikkat çekici konulara dikkat çekiyor. İnönü, Ecevit, Erdal İnönü ve öyle ki, Baykal hakkındaki sözleri flaş niteliğinde...

Şöyle demiş Livaneli:

“Deniz Baykal Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez! Bunu çok sefer kendisi de söyledi. Basında çıktı.”

Deniz Baykal, herhangi bir demecinde “Ben Kürtleri, Alevileri ve ezilenleri sevmem” dedi de biz gazeteciler mi atladık?!

Livaneli'nin Baykal hakkındaki söyleminin doğru olduğunu düşünmüyorum. 

Hafızamızda geride kalmış önemlileri aktarmak isterim...

Livaneli, 2002’de kendisini milletvekili yapan Baykal’a altı ay sonra bayrak açmış ve genel başkan adayı olmuştu. Aynı senaryoyu Kemal Bey’e de uygularsa şaşırılmamalı!

Livaneli, CHP’den istifa etti ama milletvekilliğini bırakmadı. Vekilliğinin son iki yılını Avrupa’da kitap yazarak geçirdi.

Livaneli, 2005 yılında “CHP kapatılsın, vakıf olsun. Türkiye’nin yeni bir sol partiye ihtiyacı var” diyen adam! Şimdi Ecevit ve Baykal’ı yerin dibine sokarken, Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve HDP’ye övgüler yağdırıyor! 

Düşündürücü!!!...


CHP'deki sessizliğe dört gün sonra gelen cevap; 

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal yanıtı: Önce kendi ailemize seslenmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana CHP’de genel başkanlık yapmış olan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır.

 Halk TV (Eski) Genel Müdürü Şaban Sevinç'in söylediklerini de izlemişsinizdir...

Yıllarca kendi genel başkanlıklarını yapmış Ecevit'e, Baykal'a bile "Solcu değillerdi!" diyebilen bu zihniyetin, kendi cumhurbaşkanı adaylarının bile kazanmaması için neler yaptığını birinci ağızdan dinleyince çok şaşırmamak gerektiğini gördük!

Gazeteci Şaban Sevinç, Halk TV Genel Müdürü olduğu dönemde, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin mitinglerini ve programlarını yayınladığı için bir CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın kendisini telefonla arayarak "Yayınlama şu adamın mitinglerini, başımıza iş mi aldıracaksın?!" diye tepki gösterdiğini, CNN Türk yayınında açıklayarak her şeyi çok net ortaya koydu.

CHP hep aynı... CHP’liler parti içinde yaptıkları muhalefeti, diğer siyasi partilere karşı da yapsalardı, belki de anamuhalefet olmaktan kurtulabilirlerdi!

Ülke gündemi, partilerin içinde yaşanan  hareketlilik, yeni oluşumlarla birlikte, olumlu/olumsuz tüm yansımaları takip etmeye ve yakaladığım ayrıntıları siz değerli okurlarıma  iletebilmek adına bir sonraki paylaşımımda görüşmek üzere...



Editör: Ebru Erbaş

Yorumlar

  1. Şuna hanım kaleminize sağlık nefis tespitler yapmışsınız bravo size

    YanıtlaSil
  2. CHP kendi içinde bölünme derdine düşer Dursun AK Parti her zaman olduğu gibi yine dimdik ayakta Biz Recep Tayyip Erdoğan'ı güveniyoruz Kim ne derse desin biliyoruz ki Cumhurbaşkanımız bize her zaman olduğu gibi ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için mücadele etmeye devam edecek Bunu bilenler bilmegenlere anlatsın 👍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

EKREM İMAMOĞLU DEPREMDEN DAHA RİSKLİ!

AK PARTİ VE MHP KONGRELERİNİ YENİ YILA ERTELERKEN, CHP NEDEN ACELE EDİYOR?