“MUHALEFETİN BU HAFTAKİ YANLIŞLARI'' VE SAADET PARTİSİ'NİN YANLIŞI...



Saadet Partisi İstanbul Teşkilatında en dikkat çekici atama ise kuşkusuz partinin yeni "Kadın Kolları Sorumlusu" Hakan Tevfik Erdağ.

Pardon!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere parti bünyesinde ayrım yapmadan herkese sormak istiyorum;

"Partide hiç mi kadın yoktu?!"

Elbette var...

Ama belli ki Saadet yönetimi kadınların başına bir erkek sorumlu atamanın uygun olacağını düşünmüş!

Peki neden?!...

Saadet partisi'nde  görevli birçok gönüllü kadın arasından belli ki bu işi layıkıyla yapacağına kanaat getirdiğiniz kimse yoktu.

 O vakit diyecek söz de yok!

Saadet partisi'nin il yönetimi, yeni listesiyle parti içinde 'Kadını yok saydığını' resmi bir şekilde de beyan etti. Gördük ve siz okurlarımıza ilettik.

Vahim tablo ortada...  Yalnız siyasette mi bilemedim?... ''Kadını yok sayan'' ayrımcı zihniyetteki bu partiye oy veren ve hala parti bünyesinde gönüllü olarak çalışan kadınlar bir kere daha düşünmeli!...

Kadına partide resmi olarak yer vermeyen ama ''Kadınlar olmazsa olmaz...' diyen ittifak partisinin ortağı olan Saadet Partisi hakkında tüm yapılmış yanlışlara rağmen iyimser düşünelim; belki saadet partisi yaptığı bu yanlış adımdan geri döner. ''Saadet Partisi'nden kadın kollarına yapılan atamayla ilgili bir kadın siyasetçinin o makama getirilmesi gibi bir geri adım bekliyoruz.”  diyerek iyimser düşünmeye ve ileriye bakmaya devam edelim.


''128 MİLYAR DOLAR NEREDE''? DİYE SORAN CHP'LİLER CEVABINI BULDU...


“128 milyar dolar nerede?” diye soran CHP’lilere...

CHP’li İlhan Kesici, üstelik de CHP’ye yakın bir TV kanalında...

“128 milyar dolar kaybolmaz. Okumayı bilenler girip Merkez Bankası bilançosuna, ne olup bittiğini görürler; her şey kayıt altında,  devletin kayıtlarındadır.” dedi.

Bu cümle önemli! ''Her şey kayıt altında.''

Peki şimdi CHP'de son durum nedir?

Tabii ki İlhan bey bu söyledikleriyle partisinden çok tepki aldı. 

Ne yapsın İlhan bey?...

“Partimle ve Genel Başkanım Kılıçdaroğlu ile aynı fikirdeyim. Soruyorum: 128 milyar dolar nerede?" diyerek söyleminin arkasında durmadı ya da duramadı.

Fakat...

Muhalefet unutmasın!

Bu cevap İlhan Kesici’nin “128 milyar dolar kaybolmaz. Okumayı bilenler girip Merkez Bankası bilançosuna, ne olup bittiğini görürler. Her şey kayıt altında, devletin kayıtlarındadır.” sözleri de kayıtlarda...

Onu, bunu bilmem şeffaf olacağım...

İktidarın yapmış olduğu açıklamalardan ziyade Nurettin Canikli'nin açıklaması daha anlaşılır ve detaylı; Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamasıyla kamuoyunun tatmin olduğunu pek sanmıyorum. 

Ama...

İlhan Kesici'nin açıklaması çok daha etkili bir algı yarattı. CHP aradığı ''128 milyar dolar nerede?" sorusuna hükümet cephesinden açıklama gelmesine gerek kalmadan, cevabı kendi içinde buldu.



ERKAN OĞUR'A YAKIŞMADI!...


“İçim cız etti, zaten 'saray'ın verdiği ödülü kabul etmemiştim...” gibi samimiyetten uzak savunmalar yapması hiç yakışık almadı!

İbrahim Kalın; “Canı sağ olsun, herkes nasibine düşeni aldı.” diyerek son derece olgun bir tavır sergiledi.

Keşke...

 “Ne var bunda kardeşim? Para çalmadım, saz çaldım. İbrahim Kalın ile siyaseten farklı noktadayız ama bu birlikte müzik yapmamıza engel değil!” diyebilseydiniz!

Ne diyelim güzel, iyi keyifli işlere ufacık tahammülü olmayan, ötekileştirme baskısıyla algılar dağıtan, toplumun huzurunu bozan azınlığın haksız lincinin karşısında size hiç yakışmayan bir tavır sizin içinize sindiyse sorun yok!

Ne vahim...

“Sol düşünce, bugüne kadar bildiği en iyi şeyi yaparak, Kesici ve Oğur’a mahalle baskısı yapmış, ilk söylemlerinin değişmesini sağlamıştır. Ne kadar özgürlükçü, fikri hür, vicdanları hür olduklarını göstermiştir.” Keşke bu sözler sözde değil de öze yansıtılabilseydi.

Sağlıcakla kalın...




Editör: Ebru Erbaş

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

“CHP'NİN BAŞÖRTÜ SORUNU''

SİYASET 2021 YILINA HAREKETLİ BAŞLADI