EMPERYALİST ABD'NİN SÖZDE EMPERYALİZM DÜŞMANI DESTEKÇİSİ HDP



Türkiye’de marjinal sol ve bölücü HDP, her fırsatta emperyalizm karşıtı olduklarını öne sürerler ama konu Türk ve Türkiye düşmanlığı olunca, emperyalizm bayrakları ABD ile aynı noktada buluşurlar!


HDP'ye bak sen!...

Partinin resmi hesabından konuyla ilgili olarak attıkları tweet:

“Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin!”

HDP yıllardır PKK’nın terörist olduğunu “Evet, PKK teröristtir” demiyor.

Ama aynı HDP'nin, söz konusu olan tartışmalı soykırım iddiaları olunca anında dili çözülüyor!

Bu nasıl bir hesap sorma şeklidir?! Bu konu tüm Türkiye'nin konusudur...

“Haydi bakalım! Soykırımla yüzleşin!” diye nasıl söyleyebiliyorsun?  Kuklacılık siyasetinden bıkmadınız mı, kullanılmaktan yorulmadınız mı? Bir de sözde KÜRT partisisiniz.  Yaptığınız siyaset çok üzüntü verici.

Joe Biden'ın 'soykırım' yalanını kullanması aslında ABD için malumun ilamıdır. Zira ABD Kongresi'nin her iki kanadı da 2019'da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan kararları kabul etmişti.

ABD eski Başkanı Ronald Reagan da 1981 yılındaki açıklamasında 'soykırım' terimini dile getirmişti.

Zaten Biden da seçim kampanyasında Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak tanıyacağını söylemişti. Bu anlamda Biden'ın kararı sürpriz değildi. Bu yaklaşım ABD'nin Türkiye'yi sıkıştırmak için Ermeni meselesine yönelik yeni bir operasyonuna işaret ediyor.

Aman kontrollü olalım,

bize yapılan haksızlığa isyan ederken, kendimizi kaybedip Ermeni vatandaşlarımızı üzecek bir dil ve üsluba yönelmeyelim.


Soykırım ve katliam konusunda ağzını açıp konuşabilecek en son ülkelerden biri Amerika’dır.


Çünkü; 1915 olayları için Türkiye’yi hedef alan ABD’nin tarihi, katliamlar ve soykırımlarla dolu! İşte dünden bugüne ABD'nin katliamları...

*Amerika kıtasının keşfedildiği süreçte 70 milyon Kızılderili kendi topraklarında katledildi. ABD bu katliamlar üzerine kuruldu.

*16’ncı yüzyılla 19’uncu yüzyılın ortalarına kadar toplamda 15 milyon Afrikalı köleleştirilerek Amerika Kıtası’na getirildi. Otuz beş milyon Afrikalı işkence ve kötü muamele neticesinde hayatını kaybetti.

*ABD, 1945 yılında Japonya’ya iki atom bombası atarak 350 bin kişinin ölmesine ve binlerce insanın da sakat kalmasına sebep oldu.

*1945 senesinde Almanya’nın Saksonya Eyaleti’nin başkenti olan Dresden kentine üç gün süreyle havadan bomba yağdıran ABD, çocuk ve kadınların çoğunlukta olduğu 200 bin kişiyi öldürdü.

*1950’de Amerikan savaş uçakları tarafından üç sene boyunca bombalanan Kuzey Kore’de dört milyona yakın insan öldü.

*1950 yılında Guatemala’da CIA, destekli darbe sırasında 200 bin sivil Guatemalalı öldürüldü.

*1950-1959 yılları arasında Küba’da 60 bin kişi ABD destekli Batista birliklerince katledildi.

*1962-1975’te ABD, Vietnam Savaşı boyunca üç milyon Vietnamlı sivilin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Vietnam savaşında ABD, sivil halk üzerinde zehirli portakal gazı kullanarak soykırım yaptı.

*ABD, 1991 yılında Birinci Körfez Savaşı olarak adlandırılan savaşta Irak’ı işgal ederken çok sayıda katliama da imza attı. Irak’a altı haftada 85 bin ton bomba atıldı. Savaşta 113 bin sivil Iraklı öldü.

*11 Eylül 2001 tarihinde Dünya Ticaret Merkezi, Pentagon ve Beyaz Saray’ı hedef alan saldırılardan sonra Amerika, Afganistan’ı işgal etti. 2001 yılında el-Kaide’nin saldırısına karşılık olarak Amerika, bu işgal sırasında Afganistan’da 150 bin sivilin ölmesine yol açtı.

*2003 yılında Irak’ı işgal eden ABD bir milyondan fazla Iraklıyı katletti. 

*Felluce'de 1500 sivil sokaklarda öldürülüp çürümeye terk edildi, cesetleri köpekler tarafından yenilmeye başlandı ve 250 bin kişi bölgeden sürüldü. Bununla yetinmeyen ABD, Irak’a özgürlük getirme bahanesiyle, 100 binin üstünde sivil halkı, katletti. Fransız, İngiliz ve Almanlar başta olmak üzere bütün AB ülkelerinin Felluce soykırımı karşısında kayıtsız kalmışlardır. Birleşmiş Milletler de kendi soykırım tanımına giren insanlık suçlarına karşı ses çıkarmamıştır.

Yani diyorum ki, eyyy Amerika, eyyy BATI siz kimsiniz, ve kime soykırım yaptı diyorsunuz?! Asıl soykırım yapan sizlersiniz!!!

Soykırımı tanıyan ABD!...

Kendi geçmiş tarihin, katlettiğiniz nice canlarla dolu... 

Bu bir siyasi baskı...

Cumhurbaşkanımız ülkemiz, bir yandan Fransa’nın hain siyasi oyunlarına, Yani BATI devletlerinin dolaylı baskısına ve  Bıden’’ın ABD’sine boyun eğmedi diye YALAN olan “Ermeni soykırımını” tanıdı. 

Bu ülke geçmişte “mandacı” kafadan, “cuntacı” yandaştan çok çekti.

Neyse ki, şimdiki Türkiye mandacı zihniyet ile yönetilmiyor...

Size boyun eğen eski Türkiye yok! 

En acısı da bu yalan kararı destekleyen içimizdeki hainler, yazıklar olsun size!



Editör: Ebru Erbaş

Yorumlar

  1. Tüm yazdıklarınıza katılıyorum.. Kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

“CHP'NİN BAŞÖRTÜ SORUNU''

SİYASET 2021 YILINA HAREKETLİ BAŞLADI