“KONJONKTÜR PARTİSİ CHP”

Günün şartlarına göre tavır değiştiren CHP'yi görüyoruz...


ÖZTÜRK YILMAZ NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?

Öztürk Yılmaz, bir TV programında “Ezan Türkçe okunsun” dediği için CHP’den ihraç edilmişti. CHP’den milletvekili seçilmiş, Kılıçdaroğlu’nun desteğiyle de dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. 

Öztürk Yılmaz ne demişti aktaralım; 'Ezan Türkçe okunsun kardeşim, ben anlayayım. Kur'an okunsun, anlayayım. Benim dilim her tarafta konuşulsun' dediği için ihraç edilmişti. Hem de bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği talimat üzerine. Çünkü, o günlerde Kılıçdaroğlu, başörtülülerin sorunlarına ilgi gösteriyor, imam-hatip mezunlarıyla bir araya geliyor, muhafazakar kesimlere mavi boncuk dağıtıyordu. Ama aynı Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Şeb-i Arus’ta Türkçe mevlit ve Türkçe Kur'an okutmasına sesini çıkarmıyor!


Hatırlatmak isterim! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, farklı bir CHP’li profil çizmişti. Milliyetçi ve muhafazakar kesimleri de kucaklayan bir kampanya yürütüp, seçim kampanyası sırasında camide vakit namazını kılan, Eyüp Sultan Camii’ne gidip, Kur'an-ı Kerim’i asli lisanıyla okuyup kendisini de halka bu şekilde tanıtarak İstanbul’un muhafazakâr semtlerinde dahi ciddi oranda bir oy alıp seçimi kazanmıştı. Seçildikten sonra ise, sözde ‘Türkçe Kur'an', ‘Türkçe ezan’ ve ‘Erkek-kadın karışık sema’ hezeyanlarını sergiletiyor. Düşündürücü tavır... 


Kafamda oluşan sorulara cevap bekliyorum, lütfen muhatapları üzerine alınsın!...

*Öztürk Yılmaz "Türkçe Kur'an" deyince suçtu da İMAMOĞLU deyince suç olmaktan çıktı mı? 

*Hangisi gerçek CHP?...Öztürk Yılmaz’ın "Türkçe Kur'an" talebini bile dile getirmesine izin vermeyen mi, Şeb-i Arus'ta "Türkçe Kur'an" okutan mı?


Şeb-i Arus töreninde okunan Türkçe Kur'an’la ilgili İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması; 'Bence de Şeb-i Arus’ta yüce Kur'an’ın Arapça okunması gerekiyordu... Bir belediye başkanı programları yazıp çizemez. Ben de tartışma çıkınca öğrendim, bilgim yoktu. Ancak tartışmalarla birlikte  vâkıf oldum. Detaylı bir araştırma yapılıyor...” 

Keşke detaylı araştırma böyle bir etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlamadan önce yapılmış olsaydı!...

CHP’den de dindar bir yaklaşım beklenemez, Laik ve Atatürkçü bir partidir. Ama dini değerlere saygılı bir CHP pekâlâ mümkündür.


''TÜRKÇE EZAN'' NEDEN OLMAZ?

Ezan, evrensel bir mesajdır. İngiltere’de de, Endonezya’da da okunan ezan aynıdır... Orijinal ezan metni, İslam kültürünün ve inanışının bir parçası. “Türkçe Ezan”, işte bu bütünlüğü bozan bir uygulama. “Türkçe Ezan”a şiddetle karşı çıkılmasının altında yatan neden de bu. Yani temel sebep, “İlle de Arapça olsun” tartışması  değil!


TÜRKÇE OLMAZ MI?

Tabii ki olur. Keza Kur'an meali var. Sadece Türkçe değil, ingilizce, Almanca Kur'an da olur, Fakat bütün bunlar, orijinalinin yerini asla tutmaz. Çünkü orijinalinin Allah kelamı olduğuna inanılır. Bu inanış nedeniyledir ki, orijinaline sadık kalınıyor. Görüldüğü üzere, Kur'an'ın arapça okunmasının nedeni arapçaya yönelik bir saygıdan değil!  “Allah Kelamı” kabul edilen metne yönelik saygı duruşundandır. Kur'an’ın orijinal halinin okunması konusundaki duyarlılığın altında yatan asıl temel neden de budur.

Bilmek lazımdır ki, Kur'an-ı Kerim hem söz hem de mana olarak mucizedir. Kur'an-ı Kerim vahiy yoluyla Peygamberimize gelmiştir. Peygamberimiz de ayetlerdeki Allah’ın kastettiği manayı, hadis ve eylemleriyle açıklayarak ortaya koymuştur.

Türkçe meal niçin vardır?

“Türkçe meali okumayın” diyen yok!... Aksine “Hem meal, hem tefsir okuyun...” deniliyor.

Dualarda, ibadetlerde, törenlerde Kur'an’ın orijinali okunur; Ama, bilmek, öğrenmek ve anlamak için... Tabii ki orijinal metnin çevirisi okunur. Türkçe meal işte bunun için vardır.




Editör: Ebru Erbaş

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

“CHP'NİN BAŞÖRTÜ SORUNU''

SİYASET 2021 YILINA HAREKETLİ BAŞLADI