HAZİNE'DE DEĞİŞİM ''BERAT ALBAYRAK - LÜTFİ ELVAN''


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına dair düğüm geçtiğimiz gece İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla çözüldü. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda önemli değişim...

Her iktidarda bakan isimleri değişir elbet, bunda şaşırılacak bir durum yok! 

Düşündürmek isterim; Albayrak, 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin içine girdiği kritik dönemde önemli görevlerde bulundu; Bugün, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de meyvelerini topladığımız enerji politikalarına büyük katkısı oldu. Ülkemize önemli hizmetler veren değerli bakanımıza teşekkür ederiz.

Berat Albayrak’ın sürpriz istifasıyla birlikte 27 saat süren belirsiz bir süreç yaşadık. Bu süre zarfında türlü senaryolar yazıldı. 27 saatin sonunda Erdoğan öngörülemez bir lider olduğunu  gösterdi. Berat Bey’in istifasını kabul ederken, yerine tecrübeli bir isim olan Lütfi Elvan’ı atadı. 

LÜTFİ ELVAN'IN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ...

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Lütfi Elvan, siyasi nezaketi ve çalışkanlığı ile bilinen bir isim. Lütfi Elvan’ın en önemli özelliği kararlı bir yapıya sahip olması. Özellikle de ekonomi politikalarıyla ilgili olan konularda. Hem Ulaştırma Bakanlığı’nda hem de Kalkınmadan Sorumlu başbakan yardımcılığı'nda başarılara imza attı.

Berat Albayrak önceliklerini ‘Üç Y’ olarak belirlemişti: 'Yeni dengeleme, yeni normal, yeni ekonomi'. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Lütfi Elvan'ın öncelik sıralaması; 'İstihdam, büyüme, kurala dayalı piyasa ekonomisi ve  öngörülebilir bir ekonomi yönetimi' şeklindeydi.

Tabii ki iki bakanın da yönetim şekli ve öncelikleri farklı olacak....

DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) kökenli olan Lütfi Elvan’ın gelişi piyasalar tarafında da olumlu karşılandı. Dövizin yükseliş içinde olduğu bir dönemde görevi üstlenen Lütfi Elvan’dan beklenti büyük.  Bakan bey'in kendi kararlı duruş ve yapısına Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderin de desteği eklenirse başarılı olması aşikar. 

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonominin içinde daha fazla yer alması bekleniyor.

Erdoğan, ekonominin seçmen tercihlerinde belirleyici etken olduğunu bilen bir siyasetçi. Şimdiye kadar girdiği seçimleri kazanan ve AK Parti’yi 18 yıldır iktidarda tutan Erdoğan’ın en önemli vasfı, güçlü bir siyasetçi olması. Yakın zamanda ağırlığını Suriye’de Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtları, Libya ve Doğu Akdeniz gerilimi, Azerbaycan-Ermenistan savaşı başta olmak üzere uluslararası krizlere vermişti güçlü lider Erdoğan.

Değişim ve yenilikler olur, bunu öngörüp karar verecek tek isim AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır...


Yeni Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan bey'e görevinin hayırlı olmasını dilerim.

Yorumlar

  1. Berat Albayrak Bakanımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.Lütfi Elvan Bakanımıza hayırlı olsun diyorum...🇹🇷🇹🇷

    YanıtlaSil
  2. Berat bey,
    Çok emek verdi.
    Hakkı ödenmez.
    Yakinen tanıyan bilir, gecesi ve gündüzü yoktu.
    Ailesine bile zaman ayıramıyordu.
    Ülkem adına üzgünüm. Umarım Hakkında hayırlısı olur.
    Yeni atama ile gelen Bakan Sn. Elvan bayrağı alıp, daha iyi yerlere getirecektir.
    Sn. Cumhurbaşkanımızın ellerinden öperiz.
    Selam ve dua ile.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

“CHP'NİN BAŞÖRTÜ SORUNU''

SİYASET 2021 YILINA HAREKETLİ BAŞLADI