ZAFER AYINDA MÜJDELER OLSUN..



Ağustos ayı içerisinde başta 1071 Malazgirt Zaferi olmak üzere, 1473 Otlukbeli Zaferi, 1514 Çaldıran Zaferi, 1516 Mercidabık Zaferi, 1521 Belgrad’ın Fethi, 1526 Mohaç Zaferi, 1571 Kıbrıs’ın Fethi ve 1922 Büyük Taarruz zaferlerini elde etmiş ve hak edilmiş bir isim olarak Ağustos ayına “Zafer Ayı” ismini kazandırmıştır. Tarihimize şan veren bu zaferlerin hemen hepsi siyasi, sosyal ve ekonomik önemleri bakımından mühim ve değerlidir. Fakat tarihte sebep ve sonuçları bakımından şüphesiz en önemli iki zaferimiz 1071 Malazgirt ve 30 Ağustos Büyük Taarruz’dur. 

Ve bence bir diğer ZAFER de ülkemiz için önemli keşif olan DOĞALGAZ rezervi...


Önce, bütün içtenliğimle zaferler ayındaki tarihi keşif, doğalgaz yataklarının vatanımıza milletimize, bölgemize ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.


Üç gün boyunca tüm Türkiye'ye hatta bence dünyaya yoğun bir şekilde heyecan yaşatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesi bomba etkisi yarattı....

Düşündürmek isterim; Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde 6 Nisan 2017 Milli Enerji ve Maden Politikası Toplantısında, Albayrak; ''Alımını gerçekleştireceğimiz arama sondaj gemisiyle Karadenizde iki, Akdenizde iki tane her yıl kuyu kazacağız'' demişti.

Hatta, neredeyse her demecinde kendi petrolümüzü ve doğalgazımızı bulmamızın şart olduğuna ve bu amaçla da sismik arama gemilerinin önemine işaret ederdi. O dönem Albayrak’ın bu gemilerin Türkiye’nin geleceği için hayati önem taşımasıyla ilgili söylediği cümlelerin kıymeti bence pek bilinmezdi. Fakat bugün bu arama faaliyetlerinin yaşamsal önemde olduğunu artık herkes kabul ediyor. Doğu Akdeniz ve Mavi Vatan açılımlarıyla birleşen enerji mücadelesi aynı zamanda Türkiye’nin istikbal mücadelesi anlamına geliyor.

Tabii ki,

BP’den Petrobras’a Exxon Mobil’den Chevron’a dünya petrol devleri bu sahalarda nasıl sürekli aramalar yapıyorlarsa Türkiye Petrolleri’nin yaptığı aramalar da uluslararası hukuk bağlamında ülkemizin hakkı. 

Önemli ayrıntı... Karadenizde daha önce yabancı şirketlerin arama yaptığını ama yeterli rezerv olmadığı gerekçesiyle bir işlem yapılmadığını, ama şimdi yerli milli gemimizle yapılan aramayla sonuca ulaştığını da hatırlatmak isterim.

Ve 

2017'de aranmaya başlanan 'DOĞALGAZ' 2020'de bulundu. EKONOMİ olarak bir üst lige gerçek anlamda geçiyoruz.

*Türkiye Bayrağı Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi.

*Fatih Sondaj Gemimiz, Tuna-1 kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetti. Devamı gelecek.

*Hedef, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmak. 

Günün etkili cümlesi...

Berat Albayrak; Ülkemizin gündeminden cari açık konusu kalkacak. Artık cari açık değil cari fazlayı konuşacağız.

NOT: Beğenmediğiniz, hatta ağır ve çok eleştirilerde bulunduğunuz 'DAMAT' Berat Albayrak'ı artık ciddiye almanın, söylediğinin arkasında, ülkesi için çalışan, didinen bir bakan olduğunu ve yaptığı icraatları anlatmanın tam zamanı değil mi?


Tarihi günün bir diğer önemli kahramanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i de atlamamak gerekir;

"Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanı sıra milli bağımsızlığın tesisinde de büyük öneme sahiptir."  Cumhurbaşkanımız, Hazine bakanımız, ve siz ekibinizle ülkemizi ekonomi alanında daha bağımsız, daha refah olacağı günlere kavuşturmanın heyecan ve mutluluğunu yaşattınız. Kendi adıma teşekkür ederim.

Şimdi... Türkiye, toplam 5 gemiyle Doğu Akdeniz başta olmak üzere tüm uluslararası sularda bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor 


Ülkemize hayırlı olsun.



Editör: Ebru Erbaş'a teşekkür ederim.


Yorumlar

  1. Vatanımıza milletimize hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
  2. Zafer ayı içindeyiz muhteşem bir zafer keşfi oldu tebrikler

    YanıtlaSil
  3. 2017'de aranmaya başlanan 'DOĞALGAZ' 2020'de bulundu. EKONOMİ olarak bir üst lige gerçek anlamda sukur geciyoruz baskan Recep Tayyip Erdoğan’a ve degerli bakanumiz Berat Albayrak’a tesekkur ederlm

    YanıtlaSil
  4. Güzel müjdeli haber hükmeti tebrik ederim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

“CHP'NİN BAŞÖRTÜ SORUNU''

SİYASET 2021 YILINA HAREKETLİ BAŞLADI