SİYAH VE BEYAZ GİBİ; ( PAMUKKALE ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ ''HÜSEYİN BAĞ'' VE BİNGÖL ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ ''İBRAHİM ÇAPAK'' )


Geçtiğimiz hafta, ''REKTÖRÜ ÖĞRENCİSİNDEN DİNLEYECEKSİN'' başlıklı yazımda, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Çapak beyi kaleme aldım. 

Neden aldım?!...

Başarısıyla öğrencisinin dilinde, konumunun ve makamının hakkını veren devletin verdiği yetkiyle olduğu okulu iyi yerlere getirme çabası içinde olduğunu gördüğüm duyduğum için yazdım. Böylesi çalışkan insanları kişisel web blogumda keyifle yer vermeye devam edeceğim.

Bulunduğu mevkinin sorumluluğunun bilincindeki değerli  isimleri yazalım ki, kişisel zaaflarıyla mevkiyi yönetemeyenlere ders olsun.

Ülkenin her yerinde başarılı insanların olduğu kadar işini yapmak yerine kişisel meselerinin derdine düşüp başarısızlıkla anılanlarda var!... 


Mesela,

YÖK, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Hüseyin Bağ’ı, öğretmen eşini ‘kişiye özel şartname’ ile üniversitede öğretim üyesi yapma girişimi nedeniyle görevden uzaklaştırdı.

Rektör, eşini önce İslami İlimler Enstitüsü Sekreteri olarak atamış, tepkiler gelince istifa ettirmişti.

Arkasından son atama gelince YÖK gereğini yaptı.


İsabetli bir karar.

Bağ ve eşi hakkında olumsuz bir görüş almadım. Eşi Derya Bağ ODTÜ mezunuymuş yetkinliği konusunda da başarılı olduğunu duydum. 

ama, 

olayın ‘ama’sı şu; İşe alımı eşiniz yapıyor, şartnameyi de size özel hazırlatıyorsa, bu olmaz!


Elbet,

Birçok rektör veya atama yetkisine sahip bürokratın benzer durumda olduğundan söz edilebilir. Evet, birçok üniversitede, belediyede, farklı kamu kurumlarında eşler, çocuklar aynı birimlerde görev yapıyor. Müdür-öğretmen, başhekim-doktor örneklerini muhtemelen hepimiz görmüşüzdür.


Netice;

YÖK emsal bir karar aldı. Kişiye özel şartname ile hem hak edenlerin hakkının yenmesi; Hem de bu kişilerin böylesi bir atama ile ‘aşağılanması’ önlenmiş olur.


Eş torpili ile işleyiş olmaz... olmamalı... Buda burada kalsın.


Yorumlar

  1. İnşallah hak eden hak ettiği mevkide olur

    YanıtlaSil
  2. Makamlar mevkiler gelir geçer baki olan yapılandır. Bu rektör bey bu yaptığı ile unutulmazlar listesi de dilerim böylesi kişiler temizlenir

    YanıtlaSil
  3. Rektör hüseyin bağ ve bu tarz beyinler umarım temizlenir

    YanıtlaSil
  4. Haksız yere kimse makamı işgal etmesin bravo YÖK 👏👏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

“CHP'NİN BAŞÖRTÜ SORUNU''

SİYASET 2021 YILINA HAREKETLİ BAŞLADI