BU MİLLET 'SULTAN ALPARSLAN'I DA SEVER, 'ATATÜRK'Ü DE



Biz Türkler, ne 26 Ağustos 1071'de yaşanan o büyük destansı olayı,  ne de 30 Ağustos’ta yaşanan Milli Mücadele’nin zafer gününü sıradan olaylar gibi görebiliriz. Bunlardan ilki, bu toprakların vatan haline gelmesi için Anadolu’nun kapılarının açılması, ikincisi ise; bu vatanda bağımsız bir devlet sahibi olma iradesinin tarihe kaydedildiği gündür. Malazgirt’te kazanılan büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak, tarihin akışına yön vermiştir.

Sultan Alparslan’ın ordusuyla birlikte yazdığı bu destan, bizlere Anadolu’nun kapılarını bir daha kapanmamak üzere açmış ve bu mübarek topraklar ebedi ata yurdumuz olmuştur. Bu kutlu zafer ayrıca, Anadolu’nun İslamlaşmasında da bir dönüm noktasıdır. Kazanılan zaferle dünya tarihine yön veren ecdadımız, bugün de aynı ruhu taşımakta ve bunu da göstermektedir.

Bu şanlı zaferi bizlere armağan eden Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan ve onun kahraman ordusunu rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

 

Sultan Alparslan ile Mustafa Kemal Paşa’nın Gazi unvanları elbette tesadüfen edinilmiş sıfatlar değil, tarihsel olarak bir büyük misyonu yerine getirmiş olmanın neticesidirler.

26 Ağustos’tan 30 Ağustos’a uzanan tarihsel çizgi bu milletin kader çizgisidir; Türkler'in bu topraklarda yaşama hakkını elinden almak, onları sömürgeleştirmek, vatanlarını parçalamak isteyenlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği adres Akdeniz’dir. 30 Ağustos zaferi bağımsız Türkiye’nin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. 

Bugün Türkiye doğru yerde duran, daha güçlü bir ülkedir.


Muhteşem görsel şölen hiç bitmesin istedik...

30 Ağustos Zafer Bayramı pandemi bahane edilecek, kutlama olmayacak... Vallahi pess!!!...

Bu nasıl bir ön yargıdır?! Bu nasıl ters algı ile toplumu bölme mücadelesidir?! İnanılır gibi değil! Bu programlar siz böyle konuşuyorsunuz diye mi oluyor ya da olmuyor sanıyorsunuz? Yapmayın lütfen! 

Tartışmalı diyalog ve yazılara şahit oldum. Ülkenin hassas olduğu tüm özel günlere hassasiyetle yaklaşan iktidarı, bitmek tükenmek bilmeyen eleştirilerle yıpratmaya çalışanlar; eleştirinizi eleştirimi elbet yapayım, yapalım ama yapmış olmak için yapmayalım lütfen! Ülkenin yarınları hakkında yaşanacak bir olumsuzluk varsa dibine kadar eleştirelim! Sosyal medyada ters algı yaparak, halkı devlet düşmanlığına sevk edip, çirkin ve tehlikeli yazımlarla bölme çabasında olmamakta ülke menfaati açısından fayda var. 

Sonuç; olmaz, yapılmaz! Hatta iftira atanlara dün gece muhteşem 30 Ağustos Zafer Bayramı özel konseri ve 300 İHA (İnsansız Hava Aracı) ile ışık gösterisi yapılarak  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ve TV'lerden canlı yayınla cevap verildi. Bizler de bu muhteşem gösteriyi evlerimizden millet olarak keyifle izledik, hiç bitmesin istedik.

30 Ağustos Zafer Konseri ve İHA görsel şöleninde emeği geçen Sn. Fahrettin Altun ve İletişim Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bando Komutanlığı’na, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’ne ve Milli Savunma Bakanlığı Armoni Mızıkası Komutanlığı’nın emeklerine sağlık.

''Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

Nice Zaferlere...



NOT: Tüm yazı düzenlemeler Ebru Erbaş!a aittir. Değerli arkadaşım emeğin desteğin için teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Çok güzel ifâde etmişsiniz elinize yüreğinize sağlık tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Kalemin kırılmasin kalemine yuregine saglik ne güzel ifadeler bunlar..

    YanıtlaSil
  3. Doğru tespit emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Suna hanim slze abone oldum sayenlzde okuma keyfim artti :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

“CHP'NİN BAŞÖRTÜ SORUNU''

SİYASET 2021 YILINA HAREKETLİ BAŞLADI