DARBE VE TEHDİT ... TAM ZAMANI HIZIR A.S...



Oysa ne güzeldi  geçtiğimiz yıllar...

Hiç unutmam, çocukluk arkadaşım Ebrum’la çok eğlendiğim bir Hıdırellez gecesiydi... Gül ağacının altına istediklerimizin küçük bir modelini yapararak Hızır'ın bizlere yardım edeceğine, aynı zamanda dileklerimizi kırmızı kurdeleye bağlayıp gül ağacına asmıştık. Hatta yaktığımız ateşin üstünden atlamıştık. Geçmiş keyifli güzel bir Hıdırellez gecesiydi.

Bu sene hepimiz pas geçmek zorunda kaldık. 'Evde kal’a riayet ettik malum sebepten ötürü "EVDEYİZ..."

Baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez günü, ülkemizde 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanır.  Hıdırellez; Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. 

Corona virüsü sebebiyle, bu sene birçok kutlama gibi Hıdırellez kutlamaları da iptal edildi. Büyük ateşler yakılamadı ve eğlence yapılamadı. Artık başka bahara...

Baharın geldiği gibi bedenlerimize sağlık, evlerimize de bolluk bereket getirip yeni başlangıçlara ve umutlara vesile olsun, dua ve dileklerimiz kabul olsun.

SÖZ DÖNDÜ DOLAŞTI 'SELÇUK BAYRAKTAR'A GELDİ...

CHP’de söz döndü dolaştı, Türkiye’nin teknoloji alanındaki rol modeli olan Selçuk Bayraktar’a geldi.
Kendi roketinizi yapabilirsiniz... 
Kendi uçağınızı yapabilirsiniz... 
Kendi robotunuzu yapabilirsiniz... 
Ay’a gidebilirsiniz... 
Venüs’ü izleyebileceğiniz bir gök dürbünü kurabilirsiniz...
Selçuk Bayraktar, gençlerin ilgi odağı halindeki bir kişilik-rol model. Bugün gençler siyasal darbeleri değil, teknolojik geleceği konuşuyorlar. 
Selçuk Bayraktar'ın bulunduğu yere Ak Parti’nin torpiliyle değil hayalleri, azmi ve çalışkanlığıyla geldiğini pek ala biliyoruz. O vakit nedir bu başarılı adamdan istediğiniz?! Hazımsızlık yapmayın, bırakın Selçuk Bayraktar ve genç dahilerden oluşan ekiplerine çamur atmayı, ülkemiz için fikirleriyle çığırlar açmaya üretmeye devam etsinler. Teşekkür etmiyorsunuz madem, iftira da atmayın adama!


DARBELERLE ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEMİŞ ÜLKEYİZ...

'Artı Gerçek' isimli haber sitesinde Ragıp Zarakol’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Sonun Menderes gibi olacak” diye tehdit ettiği yazısını okuyunca tüylerim diken diken oldu. Oysa, Zarakol’u insan hakları savunucusu, yayıncı ve aydın olarak bilirdik.
Eğer bu ülkenin önde gelen bir insan hakları savunucusu seçilmiş bir cumhurbaşkanını darbeyle ve darağacıyla tehdit ediyorsa, vay halimize!

12 Mart’tan önce Doğan Avcıoğlu, Mümtaz Soysal gibi aydınlarımız devrimci askerlerle cunta kurup birlikte darbe yapacaklardı. Sonra Ne oldu? Darbeciler geldi, önce aydınları ezdi, sonra üç fidanımızı sehpaya çekti. Daha ne darbesi?!
Kenan Evren mahkemede, “Bir sağdan, bir soldan astık”  o korkunç ifadesi hala kulaklarda.
12 Eylül’de 50 gencimiz darağacına çekildi. Hepsi bu vatanın evlatlarıydı. 
Bunca kana, darağacına doymadın mı? 
Ödenen onca bedelden sonra artık darbelerin sonuna geldik diye  düşünüyordum, yanılmışım! Eğer seçilmiş cumhurbaşkanını darbeyle, darağacıyla, idamla tehdit edenler ve  aydınlar, siz aydınsanız yazıklar olsun sizin aydınlığınıza!!!

Şu kadarını söyleyeyim;
Herkes aklını başına alsın ağızlarınızdan çıkan sözlerinize de dikkat edin!...
Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanıdır. 
Bu millet seçilmiş cumhurbaşkanına ne söz söyletir, ne de tehdit edilmesine izin verir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

“CHP'NİN BAŞÖRTÜ SORUNU''

SİYASET 2021 YILINA HAREKETLİ BAŞLADI