ŞAŞIRDIK MI? ELBETTE HAYIR! - ''ÖZIŞIK AİLESİ''NİN MUTLU GÜNÜ...



Bu dram 1 Mart 2020’de yaşanıyor ve bütün dünya izliyor…

Ülkemizden ayrılan göçmen sayısı 100 bine yaklaştı. Çoluk-çocuk, yaşlı-genç isteyen göçmen umuda yolculuğa çıkıyor. Ülkeden ayrılırken "Allah razı olsun" diyen de var, Türkiye'yi kötüleyen de... Yaşanan insanlık dramlarından ise başta Yunanistan olmak üzere Avrupa sorumlu.

Göçmenleri dövüp zorla bota bindirip Türkiye'ye yollamak, işkence etmek, biber gazı sıkmak, boğulmalarına seyirci kalmak, insan haklarına aykırıdır. Avrupa ülkeleri, Yunan hükümetinin işlediği suçlara sessiz kalıyor!

Şaşırdık mı? Elbette hayır!
Avrupa ülkelerinin tek derdi kendi çıkarları, insan hakları umurlarında değil!

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ?

Türkiye'deki bazı muhalifler ise şaşkın. Daha düne kadar 'Ülkeyi Suriyeliler ile doldurdunuz' diye veryansın edenler, şimdi hükümeti Suriyelileri yollamakla suçluyorlar.
Bu ne yaman çelişki!?

Suriyelileri davet etmedik. Onlar ölmemek için bombalardan, savaştan kaçıp bize sığındı.
Ne mutlu ki, ülkemiz erdemli davrandı ve yüzbinlerce insanı ölümden kurtardı.
Türkiye en fazla Suriyeliye ev sahipliği yapan ülke.
Ekonomik sorunlara rağmen 4 milyon Suriyeli için milyar dolarlar harcandı!

Bakın burası çok önemli!

Kimseyi sürmüyoruz, hepsi kendi istekleriyle gidiyor.
Sürmüyoruz, gidene engel olmuyoruz sadece!
Gidenlerin arasında Afganlar, Filistinliler, Afrikalılar da var! Onları da mı hükümet zorla botlara koydu? Ülkede 4 milyon Suriyeli'den belki 50-60 bini tampon bölgede.
Göçmenleri sürmek isteyen bir hükümet, 60 binini zorla sınıra götürüp, geriye kalan 3 milyon 940 bin Suriyeliye bakmaz herhalde!

İDLİB'E ''BAHAR KALKANI'' HAREKATI 

Geçmiş olsun TÜRKİYEM, Acımız büyük...
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı aslan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.
Devletimizin ve Askerlerimizin her zaman yanındayız.

Mesele siyasi değil, mesele memleket meselesidir... 

EZBERLERİ BOZDUĞUMUZ DOĞRUDUR.

Türkiye, Suriye'de verdiği mücadelede etkin olarak İHA ve SİHA'ları kullanıyor. Çatışmaların seyrini değiştirme  başarıda Selçuk Bayraktar ve ekibinin payı da bulunuyor. 

İdlib’de, hatta Suriye ve ötesinde kritik günlerden geçiyoruz. Askerlerimize yönelik hain saldırının ardından Türkiye, askeri tarihte eşine az rastlanır (hatta eşsiz) bir metotla sahaya ağırlığını koymaya başladı. Silahlı İnsansız Hava Araçlarını (SİHA) tandem bir şekilde Suriye’nin kuzeybatısında uçurup, hem askerimizi şehit eden hem de yıllardır masum sivillere yönelik katliamlar yapan rejim ve yanlılarına karşı ezici bir üstünlük elde etti, ezberleri bozdu. Daha açık bir ifadeyle Türkiye bu bölgede çatışmaların sadece seyrini değil aynı zamanda tabiatını da değiştirdi.
Dünyanın en etkin SİHA filolarından birisine sahip Türkiye, rejimin bu lüksünü elinden alırken, rejimi ve destekçilerini hava gücü karşısında defansif konuma soktu.
SİHA’ların muazzam hassasiyetle imha ettiği rejim unsurlarının maddi ve manevi çöküntüye girmesi, Suriye’nin kuzeybatısında oyunun kurallarını değiştirdi. Türkiye hem kullandığı metotla hem de hedef aldığı unsurların mahiyetiyle, rejim tarafına net mesajlar gönderdi. Henüz hava kabiliyetlerimizin kısıtlı bir kısmını kullanmamıza rağmen sahada dinamiklerin bu denli değişmesi, kendi güvenliğini sağlamak konusunda Türkiye’nin atabileceği adımların da habercisi oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemiyle; ''Gerçek gücümüzü göstermeye daha yeni başlıyoruz...''


''ÖZIŞIK AİLESİ''NİN MUTLU GÜNÜ...

Geçtiğimiz akşam değerli Gazeteci büyüğüm, abimiz, arkadaşım Baki Özışık bey'in oğlunun düğün merasimine katılım sağladım.  Gecede şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid -i Şerif okuması yapıldı. Özışık ailesinin şehitlerimize olan duyarlı yaklaşımı önemliydi. Bu önemli geceye katılım yoğundu merasime; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti ilçe Yönetimi, Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları’nın başkanları ile Özışık ve Gürbüz ailelerinin sevenleri katıldı.

“Özışık Ailesini tebrik ediyor, genç çiftimiz Yakup Özışık ile Kübra Gürbüz'e  ömür boyu mutlu ve huzurlu bir yuva diliyorum...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KONU TESETTÜRLÜ OLMASI MI?...

“CHP'NİN BAŞÖRTÜ SORUNU''

SİYASET 2021 YILINA HAREKETLİ BAŞLADI